Homestay, Tip Perjalanan

Penginapan untuk keluarga di Shah Alam

Tidak kira samada kita berada di musim cuti persekolahan, perayaan atau musim biasa, keperluan untuk menginap adalah suatu kemestian. Sekiranya anda telah membuat rancangan untuk melakukan perjalanan bertujuan untuk pergi bercuti, menghadiri kenduri, mengunjungi sanak saudara, menghadiri kursus atau lain-lain, rancangkan perkara-perkara berikut sebelum bertolak:-

  1. Harga keseluruhan untuk penginapan semasa dalam perjalanan
  2. Harga makanan dan minuman untuk setiap orang
  3. Keperluan untuk mencuci pakaian dan pengeringan
  4. Melakukan aktiviti riadah atau lawatan ke tempat-tempat menarik yang berdekatan
  5. Keperluan anak-anak kecil dan ahli keluarga
  6. Kemudahan pengangkutan

Faktor-faktor seperti di atas kadang kala akan menimbulkan masalah terutamanya kepada keluarga yang mempunyai anak-anak kecil atau yang masih di bangku sekolah. Mungkin inilah masanya untuk anda memikirkan pilihan selain daripada menginap di hotel-hotel atau tempat penginapan yang tidak mempunyai kemudahan yang sesuai untuk keluarga anda.

Penginapan homestay adalah salah satu alternatif yang baik bagi menangani masalah yang sering timbul ketika bercuti bersama keluarga kerana ianya memberikan privasi, terdapat berbagai kelengkapan serta menyediakan ruang yang luas dan selesa seperti berada di rumah.

Tajas Homestay ada menyediakan kemudahan penginapan yang di lengkapi dengan kemudahan seperti sebuah rumah kediaman. Bertempat di bandaraya Shah Alam dan berhampiran dengan jalan-jalan dan lebuhraya utama yang menghubungi bandaraya-bandaraya terdekat seperti Klang, Subang Jaya, Kelana Jaya, Petaling Jaya, Damansara, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Room ReservationOleh kerana tempat kami adalah sangat terhad, adalah di nasihatkan agar anda membuat tempahan lebih awal terlebih dahulu agar tidak kecewa.

Akhir kata kami doakan agar anda sekeluarga sentiasa selamat di dalam perjalanan singgah untuk berehat apabila mengantuk serta berhati-hati ketika memandu.

Advertisements

About Al-Kalam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: