Kaum-kaum Yang Ingkar, Manusia dan Peristiwa

Yahudi akan diTewaskan dengan Izin Allah

Ketika seluruh dunia berpeluk tubuh menyaksikan bumi Gaza di hujani peluru dan rakyat-rakyat Palestin dizalimi oleh Regim Yahudi Zionis dengan pelbagai bentuk kezaliman, para pejuang pembebasan tetap juga cekal mempertahankan bumi milik umat Islam di Baitul Maqdis.

Bagi mereka tiada siapa yang boleh membela nasib mereka kecuali Allah s.w.t. dan diri mereka sendiri. Rakyat di bumi Palestine kini erus berjuang bagi menentukan nasib mereka sendiri. Semenjak tahun 1967 lagi dan sehingga kini mereka masih tetap mampu mempertahankan bumi milik Islam ini walaupun mereka diserang dengan berbagai jenis alat ketenteraan dan senjata yang canggih.

Regim Zionis Yahudi mendapati bahawa ancaman terhebat yang sebenar ialah para pejuang Palestine. Selagi perjuangan pembebasan Palestin tidak dapat ditumpaskan, maka selagi itulah agenda besar mereka untuk mewujudkan Israel Raya atau The Great Israel tidak dapat terlaksana.

Berdasarkan perancangan mereka, sebuah gagasan Israel Raya akan mereka tubuhkan yang merangkumi kawasan di sekitar semenanjung Sinai iaitu Palestin, Syria, Jordan, Mesir, Iraq dan daerah utara Semenanjung Arab sehingga ke Madinah.

Konspirasi Israel Raya

Regim Zionis Yahudi kini telah berjaya menguasai para pemerintah, Mesir, Syria, Iraq, Jordan dan Arab Saudi. Buktinya adalah jelas kerana walaupun berbagai kekejaman telah dilakukan terhadap rakyat Palestin semenjak dahulu lagi, para pemimpin di negara-negara tersebut tetap juga ‘membisu seribu bahasa’. Walaupun perancangan Zionis Yahudi ini amat rapi dan kelihatan seperti kebal, yakinkah bahawa perancangan Allah lebih hebat dan sesungguhnya Allah maha Perancang.

Di akhir zaman ini, seluruh umat manusia mula terbahagi kepada dua pihak yang bersekutu atau saling membantu secara terang-terangan atau diam-diam iaitu:-

  • Pihak Pertama: Golongan mukmin yang bersatu menegakkan kebenaran dan mentauhidkan Allah s.w.t. menentang Yahudi, Nasrani dan sekutu-sekutunya yang akhirnya akan mencapai kemenangan.

“Mereka (kaum Yahudi dan Nasrani) tidak sekali-kali akan membahayakan kamu, kecuali menyakiti (perasaan kamu dengan ejekan dan tuduhan yang tidak berasas). Dan jika mereka memerangi kamu, mereka akan berpaling lari membelakangkan kamu (kalah dengan sehina-hinanya); sesudah itu mereka tidak akan mencapai kemenangan.” (Surah Ali’Imran. Ayat 111)

  • Pihak Kedua: Golongan Yahudi, Nasrani dan penyokong-penyokong mereka yang menentang kebenaran dan mensyirikkan Allah s.w.t. dan akhirnya akan mengalami kekalahan?

“Dari Abu Hurairah r.a. katanya Rasulullah saw. bersabda: “Belum akan terjadi kiamat sebelum kaum muslimin memerangi orang-orang Yahudi, sehingga orang-orang Yahudi bersembunyi di balik-balik batu atau pohon. Lalu kata batu atau pohon, “Hai, muslim! Hai Abdullah! ini orang-orang Yahudi bersembunyi di belakangku. Ke sinilah, bunuh dia. Kecuali pohon gharqad kerana pohon itu berasal dari Yahudi.” (Hadis Sahih Muslim Jilid 4. Hadis Nombor 2473 )

Secara sedar atau tidak, di pihak manakah kita sedang berada? adakah kita masih menyokong negara Zionis Yahudi yang tidak berdaulat itu dengan menyumbang sejumlah wang yang banyak melalui pembelian barangan mereka? Sekiranya anda berhasrat untuk melihat umat Islam di Palestine bebas daripada tertindas, mulakanlah tindakan dengan mengenepikan sebarang bentuk pembelian produk serta servis yang dihasilkan oleh negara Yahudi Zionis di Palestin.

Anda boleh melakukan berbagai cara untuk memilih produk yang ingin dibeli. Contohnya dengan memuat naik aplikasi di telefon bimbit seperti ‘Buycott’ yang boleh digunakan untuk mengimbas ‘barcode’ yang tertera pada bungkusan produk bagi menentukan siapakah disebalik produk yang ingin anda beli. Tolong hentikan pembelian produk yang menyokong negara Zionis Yahudi sekarang!

Nota: Penggunaan negara Israel tidak layak malah tidak perlu untuk diguanakan di mana-mana penulisan atau medium perhubungan kerana keujudannya adalah bertentangan dengan ciri-ciri yang sah dan menyalahi peradaban manusia.

Sumber: Tazkirah Ramadhan, Khutbah Jumaat Selangor 1435H

Advertisements

About Al-Kalam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • 377,587 pengunjung
Advertisements
%d bloggers like this: