Homestay

Peta ke Tajas Homestay Shah Alam

Tajas Homestay @ Shah Alam adalah terletak di kawasan taman perumahan Seksyen 7, Shah Alam yang bersempadanan dengan UITM Shah Alam. Untuk ke sini anda boleh gunakan aplikasi google map/ GPS di telefon pintar anda dengan hanya taip Taja’s Homestay. Bagi sesiapa yang ingin menggunakan kaedah biasa, anda boleh rujuk ke peta yang tertera di bawah ini.

Tajas Homestay MapUntuk ke Tajas Homestay, anda boleh sampai dari beberapa arah seperti:

  • Dari arah Pusat Bandar Shah Alam: Teruskan perjalanan memasuki Persiaran Kayangan akan melintasi Hotel Concord (Sebelah Kanan), Balai Polis seksyen 9 (Sebelah kanan), Bangunan SUK Shah Alam (Sebelah Kiri), terus menuju kearah Klang sehingga melintasi Kompleks Kebudayaan dan Belia Seksyen 7 (sebelah kanan). Teruskan perjalanan sehingga melintasi taman tasik rekreasi (sebelah kanan) dan sebaik sahaja melintasi simpang selepas taman Tasik tersebut anda perlu masuk ke simpang di sebelah kiri anda (Simpang ini adalah bertentangan dengan Klinik Kesihatan dan Hospital Shah Alam).
  • Dari arah Lebuhraya Persekutuan / Subang Jaya: Keluar ke persimpangan ‘Padang Jawa’ atau ‘I-City’. Di persimpangan jalan Lampu Isyarat belok ke kanan. Teruskan perjalanan sehingga bertemu 2 persimpangan Lampu Isyarat. Di persimpangan Lampu Isyarat kedua anda lakukan pusingan ‘U’ dan selepas itu masuk ke simpang pertama ke kiri dan memasuki jalan Pualam Dua. Teruskan sehingga bertemu dengan Jalan Pualam Dua 7/32b.
  • Dari arah Lebuhraya Persekutuan / Klang: Sebaik sahaja keluar dari plaza tol Klang, belok ke kiri untuk memasuki jalan Persiaran Kayangan ke arah I-City dan Seksyen 7. Anda akan bertemu dengan persimpangan Lampu Isyarat di hadapan UITM, Jakel dan KFC. Teruskan perjalanan sehingga bertemu dengan satu lagi persimpangan dan lakukan pusingan ‘U’. Setelah itu masuk ke persimpanagan sebelah kiri iaitu Jalan Pualam Dua dan cari Jalan Pualam Dua 7/32b di sebelah kanan anda.

Advertisements

About Al-Kalam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Tajas Homestay di Shah Alam Selangor | Tajas Media - October 21, 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: